img_2879Roskilde Kommune skoler klarer sig godt. Dåstrup Skole viste et ekstraordinært godt resultatet fra afgangsprøverne i sommeren 2015.

I skolereformens første år 2014-15 har afgangsprøvekaraktererne for eleverne i Roskilde Kommunes 9. klasser taget et ryk opad og ligger nu på en 8. plads blandt alle danske kommuner.

Dåstrup Skole klarer sig bedst i kommunen. Det viser en kvalitetsrapport  fra Undervisningsministeriet, der indsamler 9. klassernes karakterer i afgangsprøverne fra alle kommuner.

Souschef på Dåstrup Skole, Ole Flemming Larsen, betegner Dåstrup Skole ved åben ledelse, dialog med lærerne og respekt og lærernes faglighed. Desuden er det en skole, hvor lærere engagerer sig meget i elevernes læring og trivsel.

”På Dåstrup Skole støtter vi hinanden. Vi har en lærergruppe, som samarbejder, videndeler og i det hele taget er glade for deres arbejde. Det smitter selvfølgelig af på eleverne. Samtidig har vi en forældregruppe, der bakker op om skolen og elever, der virkelig gerne vil bruge tiden i skolen på at dygtiggøre sig,” siger Ole Flemming Larsen, souschef og afdelingsleder på Dåstrup Skole.

Matematiklærer på Dåstrup Skole, Niels Mørch, siger:  ”Jeg oplever, at eleverne på Dåstrup Skole generelt møder til tiden, de er friske, nysgerrige og ikke mindst modtagelige overfor undervisning.”

”Jeg oplever en skole, hvor faglighed, relationer og gode fællesskaber er grundstene, og jeg tror det er en stor del af opskriften på sommerens flotte resultater,” siger Lone Hansen.

Dåstrup Skole er ikke den eneste skole i Roskilde Kommune, der har oplevet en fremgang. Faktisk er det samlede kommunale karaktergennemsnit steget fra 7,4 til 7,9 – det er 0,5 bedre end ved prøverne i 2014.

”Det er flot, at skolerne samlet set har formået at få eleverne i niende til at rykke et pænt stykke op ad karakterskalaen, og det endda i skolereformens første år, siger Claus Larsen, formand for Skole- og Børneudvalget. Der samtidig understreger:

I skoleåret 2014/15 steg landsgennemsnittet generelt med 0,3 til karakteren 7,0, mens Roskilde Kommunes skoler steg samlet med 0,5 til karakteren 7,9.

http://www.roskilde.dk