The Choir er et åbent kor for alle, uanset alder, køn og religion. Det er et initiativ startet af Aaben Dans, og de mødes én gang om måneden, den første tirsdag kl. 18-20. Her er der mulighed for at alle kan dele deres stemme og deres musik, gerne fra andre lande og kulturer, og der er altid plads til flere.
Nyhedsm2110_2

Tina Skjoldager Fangel er iværksætteren bag konceptet, og hun fortæller at der er en drøm om at man dele den musik man kommer med, og det sprog man taler, så det er et fælles projekt for alle som er med. Hun mener det er vigtigt at bruge stemmen som et fysisk udtryk og at det er sjovt at lege med folks vidt forskellige traditioner.
The Choir besøgte torsdag d. 11. februar 2016 Røde Kors Asylcenter på Skt. hans, hvor de holdte en åben ’øver’. Her var der en masse af centrets beboere mødt op, i alle aldre og fra mange forskellige kulturer. Tina fortæller at der kan skabes et godt samvær omkring musikken, da der ikke er nogen nationale eller sproglige grænser, og det er i det hele taget en rigtig god undskyldning til at være sammen. Aftenen bød på danske sange af forskellig art, og Tine fik hurtigt skabt et trestemmigt kor ud af den store flok. De danske sange er dog ikke repræsentativt for deres repertoire, i det de syner bred musik fra hele verden.

Tina Skjoldager Fangel fortæller at ud over at musikken kan stille folk lige, så kan den også fortælle folks historier og man kan blive hørt som en stemme i samfundet. Hun påpeger også de ressourcer og de rigdomme som vi alle bringer med os gennem stemmen, og at det er en mulighed for at sammen og dele, og se noget nyt i hinanden.

Hvis man er interesseret i at være med i dette åbne kor, så skal man blot tilmelde sig til Tina, på mail: tina@aabendans.dk eller på tlf.: 21 46 90 92.
Koret synger den første tirsdag i hver måned, kl. 18.00-20.00 i Scenen i Laboratoriet, på Musicon.