Skolernes indeklima bliver forbedret

Renoveringsbølgen ruller ind over skolerne. Fire skoler får, i de kommende tre år, renoveret tag og ventilation for 60 mio. kr. Også skolekøkkener og andre faglokaler blier grundigt gennemgået.

Skole- og Børneudvalget har vedtaget hvordan renoveringen af ventilation og tag på skolerne skal prioriteres i de kommende tre år. Arbejdet starter på Hedegårdenes Skole, så Lynghøjskolen, dernæst Vindinge Skole og til sidst Peder Syv Skolen. Det vurderes at ville koste i alt 60 mio. kr. Der er afsat 27 mio. årligt til skolerenoveringer i 2016-18, og de resterende 21 mio. kr. skal bruges til øvrig udvendig og indvendig renovering og vedligeholdelse samt til udvikling af læringsmiljøer.

Elleve skoler fik tidligere på året udarbejdet indeklimarapporter. Resultatet viste, at CO2-koncentrationen på de elleve skoler i løbet af dagen stiger til et niveau, der er over den anbefalede grænse. De fire skoler, som først får bedre ventilation, er dem hvor problemet er størst.

Vi ved at indeklimaet har betydning for børns læring. Derfor prioriterer vi først at få løst indeklimaproblemerne på de skoler, der har de største udfordringer. Det skylder vi både børnene og medarbejderne, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.
Udfordringerne med skolernes indeklima indgår i en meget omfattende strategi for skolerenovering til 370 mio. kr., som Byrådet har tiltrådt.

Det er et meget markant løft til skolerne, især set i sammenhæng med, at vi også investerer i faglokalerne, siger Claus Larsen.

Skolekøkkener og andre faglokaler
Byrådet har besluttet, at Roskilde Kommunes skoler yderligere skal løftes fysisk for 318 mio. kr. over de kommende ti år. Det drejer sig især om skolernes faglokaler.

Arbejdet med at renovere og vedligeholde faglokalerne er gået i gang i år med de fem skolekøkkener på Østervangsskolen, Dåstrup Skole, Lynghøjskolen, Lindebjergskolen og Gadstrup Skole. Yderligere 16 millioner kroner skal i 2016 bruges på bedre skolekøkkener, fysiklokaler og andre faglokaler på Jyllinge Skole, Peder Syv Skolen, Himmelev Skole og Absalons Skole.

Det er vigtigt, at kommunens skoler har lokaler, der er helt på højde med de behov, der følger med skolereformen. Derfor opgraderer vi rammerne, så de passer til undervisningen, og det glæder mig meget, siger udvalgsformand Claus Larsen.