Snevejret har indtil videre kostet Roskilde Kommune 2.8 mio. kr.  Snevejr

Roskilde Kommune har trukket på alle ressourcer siden lørdag i sidste uge, hvor det værste snevejr i mands minde ramte området. Alt mandskab og alle køretøjer har været i brug, samtidig med at vognmænd og bønder med traktorer har kørt dag og nat. Udgifterne holder sig dog stadig indenfor budgettet.

”Når vi som denne gang helt ekstraordinært får 50-75 cm sne i løbet af 6 timer, så går hele beredskabet i sving, uden at tænke på økonomien”, siger Torben Jørgensen, formand for kommunens Plan- og Teknikudvalg..

”I sådan en situation skal vi ikke tænke på penge, så skal vi sørge for, at busser, cykler, biler, affaldsafhentning osv. hurtigst muligt kan komme rundt igen.

Foreløbige opgørelser viser, at kommunen har brugt 2.8 mio. kr. på bare 6 dage, hvilket svarer til 17% af, hvad der er budgetterer med for hele sæsonen. Forudsat, at der ikke kommer lignende situationer frem til nytår, så vil kommunens budget for 2015 dog holde.

Siden i søndags har kommunens Materielgård kørt flere tusinde tons sne væk fra busstoppesteder, fodgængerovergange og bymidten i Roskilde. Hver lastbil kan tage 5-8 tons, så det er blevet til mange ture.
I spidsbelastningerne har mere end 100 køretøjer været indsat samtidigt, og 100-125 mand arbejdede døgnet rundt i 2-holds skift.

Hertil kommer meget vigtige bidrag fra eksterne vognmænd og bønder, der har hjulpet med at pløje sig gennem snemasserne og få dem kørt væk.

I løbet af de 6 dage er der spredt ca. 600 tons salt ud.

I løbet af de næste måneder vil der yderligere komme en betragtelig regning for alle de ødelæggelser, den meget tunge sne har forårsaget. I rigtigt mange af vore parker m.v. har kommunen oplevet meget store ødelæggelser på træer og buske – og visse steder også skader på andre ting på grund af væltede træer.