Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-10-06 til 2015-10-14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Anholdelse – Roskilde
2015-10-12 – Kl. 0313 anholdt politiet en 17-årig dreng fra Risskov, der gentagne gange opførte sig provokerende over for politiet på Jernbanegade. Det førte til en tur i detentionen og efterfølgende en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Anholdelse – Roskilde
2015-10-13 – Kl. 0450 anholdt politiet to personer på Dronning Margrethes Vej, der mistænkes for at lave graffiti forskellige steder med “STW” på busstoppesteder m.v. De anholdte er en 20-årig mand fra Roskilde og en 19-årig ligeledes fra Roskilde. De to var i færd med at lave graffiti, da en patrulje så dem.
Der er konstateret mange steder med de samme tags i Roskilde, og det vil de to blive afhørt nærmere om i løbet af tirsdagen.

Bedrageri – Roskilde
2015-10-13 – Kl. 1755 anholdt politiet en 26-årig mand fra Tune, der forsøgte at checke ind på et hotel i Roskilde. Dette er tidligere sket, hvor han har forladt stedet uden at betale, og derfor blev politiet tilkaldt.
Hotellet var blevet advaret af et andet hotel i byen, hvor den 26-årige også havde forsøgt at indlogere sig. Den 26-årige blev sigtet for forsøg på bedrageri og løsladt efter afhøring. Sagen behandles senere i retten.

Brand – Roskilde
2015-10-12 – Kl. 1839 kørte politi og brandvæsen til Ringparken, hvor der var ild i en lejlighed. Lejligheden ødelagt. To personer fra lejligheden blev sendt på sygehus til observation for røgforgiftning. Sagen undersøges nu nærmere af politiet.

Butikstyveri – Roskilde
2015-10-09 – En 57-årig mand fra Borup blev tilbageholdt i Føtex på Jernbanegade, hvor han havde stjålet 10 par dametrusser, som han havde taget på i en prøverum. Manden blev tilbageholdt, og han erkendte tyveriet. Efter at have afleveret dametrusserne igen, fik manden lov til at gå. Han får en bøde for tyveriet, og Føtex har erstatningskrav mod manden.

Flygtet bilist uden kørekort anholdt for narkokørsel – bil beslaglagt – Skolevej, Gl. Havdrup, Havdrup – Solrød
2015-10-07 – Kl. 1735 ville politiet i forbindelse med en færdselskontrol på Hovedgaden ved Tykmosevej, Havdrup, standse en bil, hvis fører dog ikke ønskede at tale med politiet. Han vendte om og kørte med hjulspin fra politiet, men forulykkede kort efter på Skolevej, hvor han påkørte et plankeværk og en sten. Føreren flygtede herefter til fods, men blev dog fundet ikke langt fra bilen, således at politiet kunne anholde en 27-årig mand fra Havdrup. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet politiet tidligere i år havde inddraget dette i forbindelse med en anden sag om narkokørsel. Den 27-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, men politiet beslaglagde hans personbil, fordi han flere gange tidligere var blevet afsløret i dels narkokørsel, dels kørsel uden førerret. Når sagerne skal afgøres, herunder spørgsmålet om endelig konfiskation af hans bil, vil den 27-årige blive indkaldt til et retsmøde.

Færdselsuheld – Jyllinge, Roskilde
2015-10-09 – Kl. 1959 skete et færdselsuheld på Værebrovej. En 53-årig mand fra Jyllinge, kørte ad Værebrovej mod syd med ca. 50 km/t. Det var meget mørkt på vejen og det regnede. Bilisten overså en 22-årig mand fra Roskilde, der gik i højre vejside. Den 22-årige blev ramt af bilen og faldt om og slog baghovedet i asfalten. Den 22-årige blev kørt til sygehuset. Han kom til skade ved uheldet, men meldes uden for livsfare.

Færdselsuheld – Roskilde
2015-10-14 – Kl. 1450 skete et færdselsuheld på Industrivej, hvor en 77-årig kvinde fra Roskilde kørte ad Industrivej og over for ubetinget vigepligt i krydset Industrivej/Betonvej, hvor bilen blev ramt af en anden bil, der kørte i nordlig retning ad Betonvej. Sidstnævnte bil ført af en 44-årig mand fra Roskilde.
Den 77-årige kvinde blev bragt til undersøgelse på sygehus, hvor hun blev dårligere, og senere på eftermiddagen døde kvinden, idet hun formentlig har fået en hjerneblødning, før uheldet skete.
Den 44-årige mand kom ikke til skade.

Gratist i toget – Jernbanegade, Roskilde
2015-10-07 – Kl. 2304 ønskede en DSB-togfører assistance fra politiet, idet en mand ikke havde billet og i øvrigt ikke ønskede at oplyse egne data med henblik på udstedelse af en kontrolafgift. Politiet kørte til Roskilde station, hvor gratisten forsøgte at løbe fra stedet. Han blev dog indhentet af politiet, der så efterfølgende kunne udlevere personlige oplysninger på en 22-årig mand fra Slagelse til togføreren. Politiet foretog sig ikke videre i sagen.

Hærværksmænd løsladt – Roskilde
2015-10-14 – De to mænd, der var anholdt og sigtet for hærværk i form af graffiti i Roskilde natten til tirsdag blev løsladt tirsdag eftermiddag. De sigtes for hærværk. Sagen efterforskes stadig, og sagen vil senere blive behandlet i retten. Politiet har ikke flere kommentarer til sagen i øjeblikket, da sagen fortsat er under efterforskning.

Målrettet færdselsindsats – Roskilde
2015-10-14 – Kl. 0855 til kl. 1015 lavede politiet en målrettet færdselskontrol på Københavnsvej. Det blev til 13 sager vedr. ulovligt brug af mobiltelefon og 2 sager om manglende brug af sikkerhedssele.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde
2015-10-09 – En 55-årig mand fra Ishøj blev kl. 1014 standset af politiet for ikke at benytte sikkerhedssele. Det fik manden en bøde for. Han afsluttede sit møde med politiet med at kalde politimanden for en idiot. Igen røg bødeblokken op, og manden fik en ny bøde. Denne gang for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde
2015-10-13 – Kl. 0001 blev en 24-årig mand fra Roskilde anholdt på Hestetorvet, hvor han optrådte provokerende og larmende over for alt og alle. Det førte til et ophold i detentionen, hvorfra han blev løsladt ud på morgenstunden med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Spirituskørsel – Gundsømagle, Roskilde
2015-10-14 – Kl. 2350 anholdt politiet en 53-årig mand fra Roskilde, der blev standset i sin bil på Hovedgaden. han var påvirket og fik udtaget en blodprøve og løsladt efter afhøring.

Spirituskørsel – Roskilde
2015-10-09 – Kl. 2015 anholdt politiet en 41-årig mand fra Birkerød, der kørte i bil på Holbækmotorvejen. Manden var påvirket af spiritus. Han kørte med ca. 150 km/t. Kørekort havde han ikke noget af, idet det var frakendt ham ved en tidligere lejlighed. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i perioden
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Bakkesvinget, Roskilde
Brordrupvej, Gadstrup
Byleddet, Roskilde
Egegårdsvej, Himmelev, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Hødyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Højbrøndsstræde, Roskilde
Jønksvej, Roskilde
Langløbet, Jyllinge
Skolegade, Roskilde
Skolevej, Havdrup
Skovvej, Havdrup
Store Højbrøndsstræde, Roskilde
Stougården, Roskilde
Søndervang, Roskilde
Ågerupvej, Kalundborg