Kommunen har i samarbejde med et arkitektfirma udarbejdet en helhedsplan for bymidten med zebraby-processen som fundament. Forslaget bliver offentliggjort på høstfesten i Viby den 29. august.

Helhedsplanen beskriver mulige løsninger for trafikken og bebyggelse i hele bymidten og peger på nogle principper for ”arbejdsdelingen” mellem Tofthøjvej og Søndergade.

Et bud fra arkitektgruppen EFFEKT på, hvordan Cosmosgrunden kan se ud i fremtiden.
Et bud fra arkitektgruppen EFFEKT på, hvordan Cosmosgrunden kan se ud i fremtiden.

Planen har også forslag til at styrke forbindelserne på tværs af bymidten og forbindelsen fra stationen til biblioteket gennem Cosmosområdet.

Endelig er der 3 scenarier for udviklingen af Cosmosgrunden med bud på pladser, boliger, handel, og fællesområder til aktiviteter og rekreativt ophold. Scenarierne beskriver, hvordan området kan udvikles med og uden Cosmoshallen og mejeriet.

Forslag til helhedsplan vil blive offentliggjort på høstfesten i Viby den 29. august 2015 og efterfølgende udstillet i Kulturcosmos, Søndergade 13 i Viby, hvor der er mulighed for at kommentere på de forskellige scenarier.

”Det er dejligt, at se, at alle de gode forslag fra Zebraby-processen nu sammenfattes og bliver konkrete i dette forslag til hvordan Viby Bymidte kan udvikle sig”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

”Jeg synes det er en fin og nuanceret plan, som jeg mener kan samle rigtig mange af Viby-borgernes interesser”, siger formanden.

På baggrund af høringen udvælger politikerne ét scenarie, som skal indgå i den endelige helhedsplan, og udgøre rammen for den efterfølgende lokalplanlægning.

Helhedsplanen forventes endelig vedtaget i december 2015.