Jagten på det høje snit er usundt. Sådan lyder det i hvert fald fra Rektor på RUC, Hanne Leth Andersen, som mener at alt for mange unge går mere op i at få et højt karaktergennemsnit end at få en spændende og lærerig uddannelse.

Hun fortæller, at karaktererne ikke er en konstruktiv feedback, og at de primært bør bruges til en afsluttende evaluering – og ikke som et mål og et motivationsredskab. At karaktererne er blevet så vigtige for gymnasieelever, skabe mindre originalitet og selvstændighed, som netop er det der er brug for, for at fremme faglighed og kvalitet i en videre uddannelse.

Der er behov for en bedre måde at optage elever på videregående uddannelser, end blot på det rene karaktergennemsnit, og hun påpeger at der er brug for en måde at stille de rigtige krav til elever og studerende, om at stille spørgsmål, tænke og arbejde selvstændigt og analytisk. Det er dette, der er brug for hos de studerende, hvis de skal kunne klare sig på det globale arbejdsmarked senere i livet, mener RUC-rektoren.

 

Kilde: Politiken d. 31. juli 2015